• Products
    مطابق با جستجوی شما محصولی یافت نشد. توجه فرمایید که در جستجو ترتیب عبارات وارد شده مهم می باشد.

    مدیریت ریسک در مهندسی نرم افزار - پروژه توسعه برای هر تهدید آماده است

    اگر بخواهید از گروه IT و مدیران پروژه (بهترین مشاوران را برای کسانی که پروژه توسعه نرم افزار را اجرا می کنند) کمک بخواهید و از آن ها مشاوره بگیرید، به احتمال زیاد آنها به شما می گویند: "مطمئن باشید که یک برنامه مدیریت ریسک در دست اجرا دارید"پروژه های وسیع تر شانس بیشتری برای موفقیت دارند!

    مدیریت ریسک بخشی ضروری از هر پروژه موفق توسعه نرم افزار است. در ادامه لیستی از بهترین روشهای مدیریت ریسک در توسعه نرم افزار را معرفی می کنیم.

    در حقیقت ، هنگام جستجوی نمونه هایی از برنامه ریزی مدیریت بد وخطرناک ، بسیاری از برنامه ریزی ها و ریسک های خطرناک را که کاربران به اشتراک گذاشته اند را میتوانیید بیابید.

    مراسم معروف ولز فارگو ، جایی که مدیر عامل شرکت اعتراف کرده است که از یک مورد نقض عمده اطلاعات تا زمانی که به یک بحران در کل کشور منجر نشده بود هیچ گونه اطلاعی نداشته است تازمانی که خرابی کانال پاناما به وجود آمد، جایی که مهندسان فکر می کردند فقط به این دلیل که قبلاً کانال سوئز را حفر کرده بودند ، می دانند که چگونه می توانند یک گذرگاه دریایی را از طریق قسمت های جنگل ایجاد کنند. لیست مثالهایی شبیه به این مورد در ضعف مدیریت ریسک همچنان تا به امروز ادامه دارد.

    نکته مهم این است که اطمینان حاصل کنید که شما صرفاً از اشتباهات خود درس نمی گیرید بلکه آماده اید تا هنگام وقوع اشتباهات، آنها را به موقع کنترل کنید.

    با این حساب ، ما لیستی از بهترین روشهای مدیریت ریسک در توسعه نرم افزار را گردآوری کرده ایم. حال اگر می خواهید ریسک یک پروژه داخلی را کنترل کنید یا به دنبال راهی برای کار با پیمانکاران خارجی هستید ، نکات زیر را دنبال کنید تا وقایع (ریسک های پرخطر) در ایجاد نرم افزار را به حداقل برسانید.

    مدیریت ریسک - بهترین شیوه کنترل پروژه توسعه نرم افزار

    مرحله 1 لیستی از خطرات احتمالی پروژه ایجاد کنید:

    احتمالاً می توانید با این روش خطرات بالایی را از پروژه خود حذف کنید. با این کار برخی دیگر که به بررسی دقیق همه جنبه نرم افزاری که در حال توسعه آن هستید نیاز دارند میتوانند از لیست خطارت شما استفاده کنند (شاید این کمک همراه با سایر اعضای تیم شما که تخصص بیشتری دارند نیزصورت بگیرد)

    هنگامی که تمام خطرات احتمالی را لیست کردید ، باید آنها را بر اساس نوع آنها دسته بندی کنید. این اولین گامی است که باید برای ردیابی خطرات کل پروژه انجام دهید.

    ایان سامرویل ، استاد مهندسی نرم افزار و محقق مهندسی سیستم ، پیشنهاد می کند که آنها را به گروه های زیر تقسیم کنیم: فناوری ، افراد ، سازمان ، ابزارها ، نیازها و برآورد.

    می توانید اطلاعات بیشتر در مورد روند دسته بندی را در این منبع بخوانید.

     

    مرحله 2 احتمال هر خطر را تحلیل کنید:

    به این روش فکر کنید:

    آیا اگر این خطر به یک مشکل واقعی تبدیل شود ، آیا این امر به طور کامل توسعه نرم افزار را متوقف می کند ، سرعت آن را کم می کند ، یا فقط بتعث  تحول سریع  در پروژه ها آتی ایجاد می کند؟

    اگرچه می توانید بسیاری از روش های اولویت بندی را به صورت آنلاین پیدا کنید ، اما استفاده تنها از یک روش توصیه شده برای سفارش خطرات با توجه به تأثیر بالقوه آنها ، فاجعه بار ، جدی ، قابل تحمل و ناچیز است.

    هنگامی که به هر ریسک نمره مناسبی دادید ، اطمینان حاصل کنید که به راحتی می توانید آنها را از تهدیدآمیز( در صدر جدول) تا موارد بی اهمیت (در پایین جدول) طبقه بندی کنید.

    مرحله 3 برای هر ریسکی که تعریف می کنید یک برنامه عملیاتی ایجاد کنید

    آیا این جمله را شنیده اید "امید به بهترین ها ، اما انتظار بدترین ها"؟

    گاهی اوقات ، علیرغم تلاش همه ما برای پیش بینی و رفع مشکلات موجود در ابتدای کار، باید اقداماتی نیزانجام دهیم.

    در صورت تبدیل هر یک از خطرات به یک مشکل خطرناک، از لیست خطرات تهیه شده استفاده کنید و مطمئن شوید که یک استراتژی قوی دارید. به این ترتیب ، شما همچنان قادر خواهید بود به سرعت روی هر کس دیگری که در حال حل مسئله است ، تاثیر بگذارید.

    توصیه می کنیم صفحه گسترده ای ایجاد کنید که دارای بندهای زیر باشد:

    شرح خطر بالقوه

    احتمال خطر (می توانید از مقیاسی که در بالا ذکر کردیم یا از مقیاس 1-10 استفاده کنید)

    صاحب موضوع

    اقداماتی که برای کاهش خطر باید انجام شود

    اقداماتی که باید انجام شود اگر خطر به مشکلی تبدیل شود

    اقدامات كنترل آينده (در صورت بروز هرگونه خطر ، چگونه مي توان از آن در آينده و پروژه های بعدی جلوگيري كرد)

    در بیشتر تیم های توسعه نرم افزار ، وظیفه Project Manager یا QA Specialist است که چنین پرونده ای را به طور منظم نگهداری و به روز کند. این ما را به سمت ...

     

    مرحله 4 سیستم نظارت بر ریسک ایجاد کنید

    در طول انجام پروژه توسعه نرم افزار شما چیزهای زیادی می تواند تغییر کند.

    ریسکی که در روز اول آن را بعید ارزیابی می کنید می تواند با گذشت زمان کاملاً محتمل باشد.

    توصیه می شود که لیست خطرات را مرتباً مرور کرده و از به روز بودن تأثیر آنها بر روی پروژه و از احتمال وقوع آنها اطمینان حاصل کنید.

    در پایان ، مدیریت ریسک به اندازه تعهد شما برای تجزیه و تحلیل وقایع و تأثیر آنها بر روی پروژه نرم افزار شما به طور مداوم تاثیر گذار است.

     

    مرحله 5 پایگاه دانش از بحرانهایی که در گذشته رخ داده است ایجاد کنید:

    درست است که همه پروژه ها متفاوت هستند و به یک استراتژی خاص مدیریت ریسک نیاز دارند ، بما این به آن معنی نیست که نمی توانید از نحوه مدیریت بحران ها در گذشته الهام بگیرید.

    توصیه می شود که شما یک پایگاه دانش ایجاد کنید که در آن شما و تیم خود بتوانید نکات و استراتژی های گام به گام را در زمینه مدیریت موانع در طی انجام پروژه های مختلف به آن اضافه کنید. به این ترتیب ، اگر مشکلی پیش بیاید ، می توانید استراتژی قبلی خود را در مقابل راهکارهایی که در گذشته تجربه کرده اید، تجزیه و تحلیل کنید.

    همچنین این کار یک منبع آموزشی عالی برای هر کسی است که برای اولین بارمیخواهد برنامه ریسک توسعه نرم افزار خود را (برای مدیران ارشد پروژه سابق) تولید کند.

     

    مرحله 6 صراحت بین اعضای تیم و پیمانکاران خود را ارتقا دهید

    اگر می خواهید یک استراتژی جامع مدیریت ریسک تدوین کنید ، باید ارتباط صادقانه را در خط مقدم  پروژه خود قرار دهید. این مورد به همان اندازه در مورد پروژه های داخلی و خارجی اعمال می شود.

    اگر شما دارای یک شرکت توسعه دهنده نرم افزار هستید ، با این روش مدیران پروژه های سطح ابتدایی شما تشویق می شوند که برای راهنمایی گرفتن با افراد با تجربه تر شرکت تماس بگیرند. از طرف دیگر ، اگر می خواهید با توسعه دهندگان خارجی کار کنید  ایجاد رهنمودهای ارتباطی روشن برای شما و پیمانکارانتان به هر دو طرف آرامش خاطر می بخشد.

    اگر حتی  یکی از اعضای تیم در طول کار مشترک شما دلیل نگران کننده ای را متوجه شود، این موارد را درابتدا مطرح میکند. در نتیجه ، شما می توانید مسائل را قبل از تشدید و رسیدن به بحران راجبشان بحث و آن راحل کنید.

     

    خلاصه ی صحبت ها:

    مدیریت ریسک بخشی ضروری  در هر پروژه موفق توسعه نرم افزار است.

    توصیه می شود که تمامی مراحل بالا را از قبل انجام دهید ، لیست کنید ، دسته بندی کنید و برای هر مشکل احتمالی یک برنامه عملیاتی ایجاد کنید.

    همچنین باید به خاطر داشته باشید که هیچ وقت هیچ چیز سنگ تمام  و عالی پیش نمیرود و شرایط ممکن است به سرعت در پروژه نرم افزاری شما تغییر کند. طمئن شوید که خطرات را مرتباً ارزیابی مجدد می کنید تا همیشه از تأثیر احتمالی وقوع خطرات آگاه باشید.

    آخرین و مهمترین کار، برقراری ارتباط آزاد بین اعضای تیم خود ، بین شما و پیمانکارتان است . در غیر این صورت هیچ مسئله بالقوه ای برطرف نخواهد شد.

     

    چرا تهیه یک برنامه مدیریت ریسک  الزامی است؟

    حتی بهترین کار برنامه ریزی شده نیز ممکن است اشتباهاتی داشته  باشد. همیشه ارزش این را دارد که برای کاهش تلفات و هزینه ها در شرایط غیر منتظره آماده باشید. به خصوص اگر سایر فرآیندهای شرکت به تأثیرات کار ما بستگی داشته باشد. طرح مدیریت ریسک در شرکت های بزرگ یک ضرورت است.

     

    چه کسی باید پروژه کنترل ریسک را مدیریت کند؟

    به طور معمول ، ریسک ها توسط مدیران ارشد مدیریت می شوند. آنها بیش ازهمه  افراد تجربه هایی دارند که باید مورد توجه قرار گیرد از این رو می توانند رهبر یا یک مدیر باشد. شرکت های بزرگ متخصصان جداگانه ای برای تهیه چنین برنامه هایی دارند.

     

     

    چگونه می توان برنامه مدیریت بحران تهیه کرد؟

    اول از همه ، شما باید مشکلات احتمالی را تخمین بزنید. اگر بخواهیم لیستی از خطرات را ایجاد کنید ، یافتن راه حل های بالقوه آسان تر خواهد بود. سپس باید لیستی از افراد و اقداماتی را که در صورت صحت همانند یک سناریوی خاص نوشته و آن را تدوین کنید.

     

    توضیحات خود را بنویسید

    back to top
    فیلترگذاری